marți, 30 decembrie 2008

METODOLOGIA ADMITERII IN CICLUL DE STUDII UNIVERSITARE DE LICENTA IN ANUL UNIVERSITAR 2008-2010

In conformitate cu prevederile Legii invatamantului nr. 84/1995, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, In conformitate cu prevederile Legii nr. 288/2004 privind organizarea studiilor universitare, In temeiul dispozitiilor din O.M.E.C. nr. 3315/2008 privind criteriile generale de organizare si desfasurare a admiterii in ciclul de studii universitare de licenta, masterat si de doctorat pentru anul 2008–2009, Potrivit prevederilor cuprinse in Carta Universitatii Spiru Haret, Senatul Universitatii Spiru Haret stabileste urmatoarea Metodologie:
I. ORGANIZAREA ADMITERII
Art. 1. Ciclul de studii universitare de licenta se organizeaza pe domenii de studiu.

Art.2. (1) Admiterea in Universitatea Spiru Haret se organizeaza pe domenii de studiu de licenta.
(2) Constituirea formatiunilor de studiu pe specializari se face dupa exprimarea optiunilor de catre candidatii admisi, cu luarea in considerare a planului strategic al universitatii.

Art.3. Admiterea se organizeaza pe domenii de studiu, la specializarile acreditate si autorizate ale Universitatii Spiru Haret, prevazute in Anexa.

Art.4. Admiterea pentru anul universitar 2008–2009 se desfasoara pentru formele de invatamant zi, la distanta si cu frecventa redusa. La Universitatea Spiru Haret, formele de invatamant la distanta si cu frecventa redusa sunt organizate in conformitate cu prevederile art.60 (1) din Legea Invatamantului nr.84/1995, republicata, cu modificarile ulterioare: „Activitatea didactica se poate organiza in urmatoarele forme: de zi, seral, cu frecventa redusa si la distanta. Formele de invatamant seral, cu frecventa redusa si la distanta pot fi organizate de institutiile de invatamant superior care au cursuri de zi”.

Art. 5. Pentru anul de invatamant 2008-2009, admiterea in ciclul de studii universitare de licenta se organizeaza astfel:

– in perioada mai–septembrie a.c., pentru candidatii posesori de diploma de bacalaureat din promotiile anterioare anului 2008;
– in perioada iulie-septembrie a.c., pentru candidatii absolventi de liceu ai promotiei 2008, care au promovat examenul de bacalaureat, pe baza adeverintei eliberate de liceu, in care se precizeaza media generala si notele obtinute la probele sustinute, pana la dobandirea diplomei de bacalaureat.
II. CANDIDATII LA ADMITERE
Art. 6. Pot candida la admiterea in invatamantul superior, in ciclul de studii universitare de licenta, absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat sau diploma echivalenta cu aceasta. Pot candida, de asemenea, cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene, ai statelor apartinand Spatiului Economic European si ai Confederatiei Elvetiene in aceleasi conditii prevazute de lege pentru cetatenii romani, inclusiv in ceea ce priveste taxele de scolarizare.

Art. 7. Documentele necesare inscrierii la admitere sunt urmatoarele:
• diploma de bacalaureat (diploma echivalenta cu aceasta), in original (sau adeverinta eliberata de liceu, in original sau copie legalizata, pentru candidatii care au promovat examenul de bacalaureat in anul 2008);
• certificatul de nastere, in copie (xerox);
• certificatul de casatorie (daca este cazul), in copie (xerox);
• adeverinta medicala tip;
• copie dupa buletinul (cartea) de identitate, care sa cuprinda codul numeric personal;
• 3 fotografii tip buletin de identitate;
• copie legalizata dupa diploma de bacalaureat, insotita de adeverinta eliberata de facultatea la care se afla diploma de bacalaureat, in original (pentru cei care urmeaza a doua facultate);
• un dosar plic.
Art. 8. (1) Taxa de inscriere la admitere este de 60 lei.
(2) Fiii de tarani, de cadre didactice si de pensionari, aflati in intretinerea parintilor, sunt scutiti de plata taxei de inscriere pentru admitere. Aceasta facilitate se acorda:
• candidatilor fii de tarani, in baza adeverintei eliberate de primaria comunei unde domiciliaza parintii lor, care sa ateste ca unica sursa de venit a acestora este agricultura;
• candidatilor fii de cadre didactice, in temeiul unei adeverinte eliberate de scoala unde functioneaza parintele/parintii;
• candidatilor fii de pensionari, in baza cuponului de pensie din ultima luna.
(3) De asemenea, sunt scutiti de plata taxei de inscriere pentru admitere si de scolarizare pentru anul I candidatii care au obtinut, in anul scolar 2007-2008, premiile I, II, III la olimpiadele nationale, olimpiadele si concursurile internationale, daca solicita admiterea la specializari pentru care au obtinut premiile respective.

(4) Candidatii, absolventi de liceu, care au participat la Olimpiada Nationala de Istorie din anul 2008 si se inscriu la Facultatea de Istorie, Muzeologie si Arhivistica, sunt scutiti de plata taxei de inscriere pentru admitere si de plata taxei de scolarizare pentru anul I de studii.

(5) Candidatii, absolventi de liceu, care au participat la Olimpiada Nationala de Limba si Literatura Romana din anul 2008 si se inscriu la Facultatea de Limba si Literatura Romana, sunt scutiti de plata taxei de inscriere pentru admitere si de plata taxei de scolarizare pentru anul I de studii.

Art. 9. Inscrierea si admiterea se desfasoara la sediul central al Universitatii Spiru Haret din Bucuresti, Str. Ion Ghica nr. 13, Sectorul 3, la sediile facultatilor din Bucuresti, Constanta, Brasov, Craiova, Ramnicu-Valcea, Campulung-Muscel, Blaj si la Centrele pentru invatamant la distanta ale Universitatii Spiru Haret din tara si din strainatate.
III. DESFASURAREA SI REZULTATUL ADMITERII
Art. 10. (1) Admiterea in anul I se face, in principal, pe baza rezultatelor obtinute la examenul de bacalaureat, a fisei-chestionar si a discutiei pe care o poarta un membru al comisiei de admitere cu fiecare candidat in parte, pe marginea raspunsurilor din fisa-chestionar.

(2) Pentru domeniile/specializarile: arhitectura, teatru, muzica, cultura fizica si sport, limbi si literaturi, relatii internationale si studii europene, facultatile pot include, in structura admiterii, si teste de cunostinte, teste de limba, teste de aptitudini si vocationale, probe practice etc.

(3) Fisa-chestionar se semneaza de cadrul didactic care a realizat interviul si se valideaza de conducerea facultatii respective.

(4) Rezultatele admiterii se comunica dupa sustinerea interviului si, dupa caz, a testelor specifice specializarilor vocationale.
IV. ALTE PRECIZARI SI DISPOZITII FINALE
Art. 11 (1) Taxele de scolarizare pentru anul universitar 2008-2009 sunt urmatoarele:
Specializarea ZI ID, FR
Drept, Administratie publica, Marketing, Afaceri internationale, Contabilitate si informatica de gestiune, Management, Finante si banci, Filosofie, Jurnalism, Sociologie, Psihologie, Pedagogie muzicala, Geografie, Geografia Turismului, Limba si literatura romana – O limba straina (engleza, franceza), Istorie, Relatii internationale si studii europene, Administrarea afacerilor, Matematica, Informatica, Pedagogie 1.380 1.080
Limba si literatura moderna A (engleza, franceza) – Limba si literatura moderna B (franceza, engleza, germana, spaniola, italiana, rusa, latina, araba, japoneza, chineza) 1.725 1.125
Educatie fizica si sportiva 1.725 1.425
Kinetoterapie si motricitate speciala 1.725 -
Arhitectura, Artele spectacolului (Actorie) 1.800 -
Medicina veterinara 2.530 -
(2) Prezenta Metodologie pentru admiterea in ciclul de studii universitare de licenta in anul universitar 2008–2009 a fost aprobata de Biroul executiv al Universitatii Spiru Haret, in sedinta din 9 aprilie 2008, de Consiliul de administratie al Universitatii Spiru Haret, in sedinta din 12 aprilie 2008 si de Senatul Universitatii Spiru Haret, in sedinta din 13 mai 2008.

Niciun comentariu: