marți, 30 decembrie 2008

Facultatea de Filosofie, stiinte politice si studii culturale, Bucuresti

Obiectivul principal consta in formarea de profesori, cercetatori, specialisti in mass-media.
Decan: Prof. univ. dr. Ioan N. Rosca
Prodecan: Conf. univ. dr. Loredana Bosca
Cancelar: Lector univ. dr. Dragos Popescu
Catedra de Filosofie: Prof. univ. dr. Acsinte Dobre

Facultatea de Filosofie, Stiinte Politice si Studii Culturale cuprinde trei specializari: Filosofie; Stiinte Politice; Studii Culturale.

Misiunea facultatii vizeaza invatamantul si cercetarea, formarea de profesionisti in arii de activitate ca: profesori de stiinte socio-umane in invatamantul universitar si preuniversitar, analisti politici, specialisti in mass-media politica si culturala, redactori la revistele de specialitate, manageri de activitati culturale in cadrul institutiilor furnizoare de cultura la nivel local sau central si pentru schimburile politico-culturale in plan intern si international.

Ne preocupam ca absolventii facultatii noastre sa se incadreze in piata muncii in profesiile corespunzand unor clasificari la nivel european (conform COR 2007, respectiv clasificarea ocupatiilor din Romania).

Studentii pot sa-si continue perfectionarea in calitate de masteranzi, iar, dupa absolvirea masteratului ales, de doctoranzi in domeniul stiintelor social-politice, in cel al stiintelor umaniste sau in alte domenii. In aceeasi ordine de idei, numerosi absolventi ai nostri lucreaza in universitati, institute de cercetare, institutii mass-media, in diverse posturi importante.
Facultatea de Filosofie, Stiinte Politice si Studii Culturale organizeaza doua masterate, Om, cultura, societate in gandirea contemporana, respectiv Comunicare interculturala si cultura europeana.

In timpul celor trei ani ai ciclului de licenta, studentii efectueaza practica de specialitate si pot efectua, la alegere, practica pedagogica. Studentii pot urma facultativ Modulul de limbi straine si Modulul psiho-pedagogic. Promovarea modulului de limbi straine permite obtinerea unui atestat de cunoastere a unei limbi straine, care constituie o conditie a inscrierii la licenta, in cazul in care studentii nu au sustinut la bacalaureat examen cu nota la o limba straina. Al doilea modul permite, in urma absolvirii lui, obtinerea unui certificat de profesor, ceea ce este indispensabil pentru a putea profesa in invatamant.

Manualele publicate de titularii de curs, sintezele si dezbaterile didactice televizate constituie instrumente pretioase, care completeaza activitatile desfasurate direct cu studentii. Prin efortul cadrelor didactice se asigura studentilor manuale la toate disciplinele de curs.

Continutul procesului de invatamant este la nivel calitativ similar cu cel realizat in numeroase universitati occidentale de prestigiu si de traditie in specialitate.

Niciun comentariu: