marți, 30 decembrie 2008

Facultatea de Limbi si literaturi straine

Obiectivul principal consta in formarea de profesori si traducatori cu specializarea in doua limbi straine.
Decan: Conf. univ. dr. Ruxandra Teodorescu
Prodecan: Conf. univ. dr. Tamara Ceban
Prodecan: Conf. univ. dr. Feodor Chirila
Prodecan: Prof. univ. dr. Elena Balan
Cancelar: Conf. univ. dr. Daniela Manea
Catedra de Limbi romanice: Prof. univ. dr. Mircea Mihalevschi
Catedra de Limbi germanice, slave si orientale: Conf. univ. dr. George Volceanov




Prin profilul sau filologic bine conturat, facultatea noastra a fost prima si, pana nu demult, singura institutie universitara particulara din Romania, care a oferit specializarea in doua limbi straine.

In prezent, departamentele noastre furnizeaza o gama variata de combinatii posibile de limbi straine. Astfel, specializarea Limba si literatura straina A include engleza sau franceza, iar la Limba si Literatura straina B, studentul poate opta pentru engleza, franceza, italiana, spaniola, germana, rusa sau latina.

Primii doi ani de studiu formeaza un ciclu dedicat studiului disciplinelor de pregatire generala (lingvistica generala, teoria literaturii, literatura comparata), precum si parcurgerii cursurilor de limba contemporana, istorie si civilizatie si istorie a literaturii la specializarile A si B.

Dupa parcurgerea acestui trunchi de discipline, studentii anilor terminali sunt pusi in fata unei optiuni esentiale, de care depinde specializarea lor ulterioara. La inceputul anului al III-lea ei pot alege intre modulul ce le asigura pregatirea pedagogica indispensabila viitorilor profesori de limba straina sau romana si modulul care ii formeaza pentru meseriile de traducatori, interpreti sau terminologi. Tot incepand cu anul al III-lea se pun la dispozitia studentului pachete de cursuri optionale, care acopera o multitudine de specializari pe subdomenii, inclusiv limbaje specializate - comercial, juridic sau politic.

Niciun comentariu: