marți, 30 decembrie 2008

Facultatea de Istorie, muzeologie si arhivistica, Bucuresti

Obiectivul principal consta in formarea de profesori, muzeografi, cercetatori.
Decan: Prof. univ. dr. Dutu Alexandru
Cancelar: Conf. univ. dr. Ursu Rodica
Catedra de Istorie: Prof. univ. dr. Lache Stefan

Planul de invatamant este intocmit in raport cu standardele nationale, urmarindu-se adecvarea la criteriile invatamantului de performanta. Disciplinele obligatorii, a caror pondere este descrescatoare o data cu trecerea spre anul al doilea de studiu si urmatorii, au in vedere acumularea de catre studenti a cunostintelor de baza, specifice istoriei.



Disciplinele optionale (de specialitate si complementare), cele facultative, cursurile si seminariile speciale vizeaza aprofundarea pregatirii si specializarea studentilor. Facultatea ofera studentilor sai posibilitatea pregatirii si in domenii precum: arhivistica, muzeologia si muzeografia istorica, istoria religiilor, istoria militara, numismatica, biblioteconomia istorica, etnografia, antropologia, informatica, utilizarea metodelor statistice in istorie etc.



Disciplinele din domeniile filosofiei, economiei, politologiei, sociologiei, istoriei artelor sunt menite sa contribuie la dezvoltarea orizontului de cunoastere al studentilor.



Practica de specialitate se efectueaza la statiuni, santiere arheologice, indeosebi la santierul arheologic propriu al facultatii, iar practica documentara, de cercetare si bibliografica, in arhive, biblioteci si muzee de profil.



Pregatirea psihopedagogica si metodica se realizeaza prin studierea disciplinelor din planul de invatamant al Departamentului pentru pregatirea personalului didactic. Psihologia educatiei, Pedagogie, Sociologia educatiei, Metodica predarii istoriei, Management educational. Absolventilor facultatii care au parcurs disciplinele de pregatire psihopedagogica si metodica li se elibereaza certificate de absolvire care atesta abilitatea pentru a functiona in calitate de cadre didactice.

Niciun comentariu: