marți, 30 decembrie 2008

Facultatea de Teatru

Obiectivul principal consta in pregatirea de actori pentru teatru, film, televiziune, radio.
Decan: Prof. univ. dr. Lucia Muresan
Cancelar: Lector univ. dr. George Grigore
Catedra de Teatru: Conf. univ. dr. Vlad Radescu

Facultatea de Teatru a Universitatii Spiru Haret are la dispozitie conditii exceptionale de desfasurare a procesului de invatamant, un corp profesoral care reuneste nume cu rezonanta din lumea teatrului si filmului romanesc: Constantin Codrescu, Sanda Manu, Lucia Muresan, Margareta Pogonat, Vlad Radescu, Constantin Gabor, Marius Teicu. Cursuri de arta actorului, de dans, canto, scrima, limbi straine, istoria culturii si istoria teatrului, curs de audio-vizual si management al propriei cariere.



Personalitatea studentilor este dezvoltata si pusa in valoare la sfarsitul anilor de studiu in spectacole de absolventa si in cadrul unei Gale a Absolventilor unde au loc intalniri cu ziaristi, cu oameni de specialitate si cu factori de decizie din teatrele din tara.



Spectacolele sunt inregistrate si transmise pe postul de televiziune al Universitatii Spiru Haret (TVRM). Studentii au posibilitatea sa participe la atelierele studentesti saptamanale ale TVRM.



Absolventii nostri au nenumarate premii la Galele UNITER pentru tinerii actori: Costinesti 1994, 1995, 1998, 1999; Mangalia 2001 si 2002; Oradea 1998, Brasov 1999. Nominalizari la Galele UNITER pentru debut in teatre: Iulia Popescu si Bianca Zurovscki (Teatrul din Brasov), Clara Flores (Teatrul din Piatra-Neamt), Anula Pandreescu (Teatrul din Giurgiu), Mirela Tihan si Alexandru Dumitrescu (Teatrul Logos), Anne Marie Ziegler (Teatrul Excelsior), Marius Calugarita (Teatrul Mic), Mirela Dima castigatoare absoluta Bravo Bravissimo 2001 TVR (Teatrul de Revista), Mangalia 2003 - Marian Popescu (Premiul pentru cel mai bun actor), Mangalia 2004 - Claudia Imre (Premiul pentru cel mai bun actor), 2004 - Monica Florescu (Premiul Sica Alexandrescu).



Multi dintre absolventii nostrii lucreaza in teatrele din tara: Constanta, Ploiesti, Giurgiu, Brasov si in trupa lui Dan Puric. Altii la posturile de televiziune: Acasa, Prima, TVR, PRO TV.



In facultatea noastra s-au pregatit si au absolvit-o: Laura Stoica, Monica Anghel, Anca Turcasiu, Petre Fumuru, Mihai Mitoseru, Cristina Hrinciuc, Cristina Ionda, Vasile Toma, Clara Flores, Nicoleta Dutu, Marian Popescu cu emisiuni tv, si spectacole pe scenele bucurestene.



Va asteptam cu PASIUNEA, TALENTUL, TINERETEA VOASTRA sa invatam impreuna despre VIATA, despre TEATRU.

Niciun comentariu: