marți, 30 decembrie 2008

Facultatea de Medicina veterinara

Obiectivul principal consta in formarea de medici veterinari care sa activeze in domeniile apararii sanatatii animalelor, al igienei, controlului alimentelor de origine animala si al apararii sanatatii publice, in cercetarea stiintifica, ca specialist in asistenta medicala veterinara, specialist sau manager in unitati de profil medical-veterinar si zootehnie, in inspectia sanitar-veterinara, specialist in combaterea infecunditatii la animale, farmacie si marketing farmaceutic veterinar.
Decan: Prof. univ. dr. Danut Turcu
Cancelar: Conf. univ. dr. Carmen Berghes
Catedra de Invatamant preclinic: Prof. univ. dr. Toma Coman
Catedra de Invatamant clinic: Conf. univ. dr. Elena Potecea

Facultatea de Medicina Veterinara a fost organizata in cadrul Universitatii ,,SpiruHaret” si autorizata sa functioneze ca unitate de invatamant superior prin H.G. 568/1995. In anul 2002, aceasta a fost acreditata prin H.G. 944/2002 si reconfirmata in anul 2003 prin H.G. 682 si 1082/2003 publicata in M. O. 687/30.09.2003.

Facultatea de Medicina Veterinara are o durata a ciclului de invatamant de 6 ani, conform H.G. 1477/2003 – invatamant de zi. Fiecare an de studiu este prevazut cu 60 de credite. Numarul total de credite transferabile conform Sistemului European de Credite Transferabile (ECTS) este de 360, la care se adauga 57 credite pentru disciplinele facultative. La examenul de licenta se mai adauga 10 credite, din care 5 pentru examenul teoretic si practic de specialitate si 5 pentru sustinerea publica a lucrarii de diploma.

La absolvirea facultatii, tinerii obtin titlul de doctor medic veterinar.

Inscrierile pentru admitere incep din data de 20 iunie si se desfasoara pe baza mediei obtinute la bacalaureat si a interviului sustinut cu profesorii si conferentiarii facultatii.

Niciun comentariu: