marți, 30 decembrie 2008

Facultatea de Matematica - Informatica

Misiunea Facultatii de Matematica-Informatica este didiactica si de cercetare stiintifica si consta in formarea de specialisti in domeniile matematica si informatica prin studii universitare in sistem Bologna (Ciclul I – licenta, 3 ani si Ciclul II – masterat, 2 ani) si studii postuniversitare de masterat (3 semestre).
Decan: Prof. univ. dr. Rodica Trandafir
Prodecan: Prof. univ. dr. Grigore Albeanu
Cancelar: Conf. univ. dr. Silviu Barza
Catedra de Matematica - informatica: Conf. univ. dr. Rodica Ioan

Facultatea de Matematica-Informatica are acreditate 2 specializari – matematica si informatica – prin HG 916/11.08.2005 si publicata in Monitorul Oficial nr 766/23.08.2005, regasindu-se in hotaririle anuale ale guvernului precum si in Monitorul Oficial nr. 467/24.06.2008 la pagina 64 (pozitia 22).

Organizarea formelor de invatamant se face conform legii invatamantului nr. 84/1995, articolul 60, aliniatul 1 (actualizata la 20.07.2006) si ordinele MEC nr. 3545/2005 ; 3404/2006 si 308/2007.

In cadrul Facultatii de Matematica-Informatica functioneaza si Centrul de Testare pentru acordarea certificatelor europene in informatica XPERT IT si Master XPERT IT.

Pregatirea specialistilor se realizeaza prin planuri de invatamant moderne care cuprind discipline obigatorii (cu caracter teoretic si aplicativ), discipline optionale (la alegere) si discipline facultative. Printre disciplinele facultative se regasesc capitole speciale de matematica si informatica, studiul limbilor straine si discipline de pregatire psihopedagogica.

Studentii si masteranzi pot participa la dezbateri in cadrul Seminariilor Stiintifice si la activitati de cercetare cuprinse in planul de activitate al Centrului de Cercetari in Matematica si Informatica al Universitatii Spiru Haret.

Rezultatele deosebite ale studentilor si masteranzilor se prezinta in cadrul Conferintei Anuale de Matematica si Informatica si se publica in revista Analele Universitatii Spiru Haret, Seria Matematica-Informatica.

Prin pregatirea interdisciplinara oferita de corpul profesoral al Facultatii se asigura si o buna colaborare cu agentii economici atat prin acorduri directe cat si prin programul INTERNSHIP.

Niciun comentariu: